x

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – METALCHORD: ROTTING CHRIST, THE PSALM Principal Club Theater ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ (07/04/2017)

00
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι αλήθεια ότι όταν καταλαμβάνεσαι από ανατριχίλα καθ’ όλη τη διάρκεια μιας συναυλίας, καταλαβαίνεις τη δύναμη που έχουν μπάντες όπως οι Rotting Christ!!

7/4/2017 Οι πόρτες του Principal ανοίγουν στις 20:00. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, ανεβαίνει στη σκηνή ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής. Οι δικοί μας ψαλμωδοί, οι Θεσσαλονικείς The Psalm που είχαν το βάρος αλλά κυρίως την τύχη να ανοίξουν αυτή την πολύ ιδιαίτερη βραδιά. Όσοι από εσάς ακούτε συχνά την εκπομπή μου, σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι η μπάντα αυτή είναι μία μεγάαααααλη μου αδυναμία!! Ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου κάτσει σε συναυλιακό δρώμενο. Διπλή χαρά!! (Kolozis PK – bass/backing vocals, Chris Douglas – drums, Thomas – guitars/vocals). Η μπάντα υφίσταται από τις αρχές του 2014, αλλά έχει μεγάλη προϋπηρεσία  στο underground, καθώς αποτελείται από πρώην μέλη των Nocturnal Vomit. Αριστουργηματικό black – death metal, ένα black metal απελευθέρωσης, όπως συχνά αποκαλώ το μουσικό ύφος των The Psalm. Εξαιρετικό παίξιμο, υπέροχα μελωδικά σημεία και φυσικά η εκπληκτική φωνή του Θωμά που ξεχείλιζε από εξέγερση, άρνηση συμμόρφωσης σε οποιαδήποτε  φόρμα!! Ένα δεμένο ηχητικά αλλά και σκηνικά group, με μία εμφάνιση, κεραυνός,  χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης.  Οι καταιγιστικοί The Psalm κέρδισαν το κοινό χωρίς πολλά ακροβατικά, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.  Απλά, ερμήνευσαν τις δημιουργίες τους!

Setlist:

E arhi tu telous

Sacrosanct

Cursed relics

Unearthing the foul manna

Function  of abomination

Typhlosis

Yawning chasm

A mass for the bereaved

Ascetic

Γύρω στις 22:30 οι θεοί του metal εκπέμπουν τον λόγο τους από τη σκηνή. Γεια σου Μακεδονία! Γεια σου Θεσσαλονίκη! Ο κομήτης προσγειώνεται. Μια βαθιά ανάσα, παραδίδεις ψυχή και σώμα στον ιερό βωμό και … έκσταση!  Πύρινα λόγια, φόρμες επίκλησης, και ένα κοινό που καταλαμβάνεται από τελετουργικό εκστασιασμό, στα όρια της υστερίας! Μία συναυλία κολασμένη. Εξεγερμένες κιθάρες, ρυθμοί ποτισμένοι στο μυστήριο, μυσταγωγία, μεγαλοπρέπεια, πληθώρα συναισθημάτων και  εικόνων. Και όταν ο Σάκης ξεστομίζει το θρυλικό Non Serviam.., μία ομοβροντία κανονιών.., όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση!! Οι ανεπανάληπτοι αυτοί τύποι, παρέδωσαν σεμινάρια ερμηνείας και επέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι κατέχουν επάξια, τόσα χρόνια, τον τίτλο τους ως πρεσβευτές του είδους. Το κοινό της Θεσσαλονίκης αποθέωσε τους Rotting Christ αλλά και οι Rotting Christ αποθέωσαν το κοινό τους  “… σας ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε τη Θεσσαλονίκη…” Αυτή είναι άλλωστε και η αρετή της φύσης, αυτής της τόσο σπουδαίας μπάντας. Σεμνοί και λαμπροί! (Sakis Tolis – Guitars/vocals, Themis Tolis – drums, George Emmanuel – guitars, Vaggelis Karzis – bass).

Δεν έχω κύριο, θεό, αφεντικό. Έχω δική μου βούληση, υπάρχω και ζω! Δεν σε υπηρετώ!  Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού!  Ευχαριστούμε τους Rotting Christ γι’ αυτή την καταπληκτική βραδιά. Μέχρι το επόμενο live, Non Serviam!!

Setlist:

Orders From The Dead/Ze Nigmar

Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Αθάνατοι Έστε

Nemecic

Έλθε Κύριε

Άπαγε Σατανά

The Sign Of Evil Existence/Exiled Archangels

Transform All Suffering Into Plagues

Forest Of N’ Gai

Societas Satanas

Δαιμόνων Βρώσις

Sorrowful Farewell

Among Two Storms

After Dark I Feel

Gloria De Domini

The Nereld OF Esgatulin

Fgmethy Thy Gift

Χάος Γένετο

Enuma ELish

King Of A Stellar War

Archon

Ad Noctis/In Yumen

Grandis Spiritus Diavolos

Noctis Era

Encore: ΧΞΣ/Non Serviam

Ευχαριστούμε το Principal, τον Παύλο Ιωαννίδη και τον Βαγγέλη Καμαρέτσο για όλες τις διευκολύνσεις. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άψογη διοργάνωση.  Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ευγενίδη για το επιπλέον φωτογραφικό υλικό.

Για το Kick Radio και το Greekrebels.gr

Κείμενο: Αθαναηλίδου Εύα

Φωτογραφίες: Αθαναηλίδου Εύα, Ευγενίδης Δημήτρης

 

Tags

Last 5 Songs

Loading ...

Featured Video